2 Haziran 2012

Metal Alerisi

Alerjik bir bünyem var.Küçükken oyuncak lahana bebeğimin kokusu  yüzünden bütün cildim kabarmış zavallı bebeğimi 1 hafta boyunca bahçede havalandırmak zorunda kalmıştık ancak o zaman yanına yanaşabildim.Sonrasında boya alerjisi çıktı karşıma.En son geçen sene saman nezlesi ile karşılaştım.Küçükken yaşadığım koku ve boya ile ilgili alerjilerim geçti çok şükür ama saman nezlesi ve metal alerjisi kalıcı sanırım.

Metal alerjisi dediğim şey belki sizlerde de vardır bu konuda yalnız olduğumu sanmıyorum.Bu alerji alerjen metalin deriye teması ile derinin kaşıntı,kızarma,döküntü,su toplama,şişlik,doku hasarı gibi reaksiyonlar vermesine yol açıyor.

Bendeki durum ise sadece ve sadece kulaklarımda tepkisini gösteriyor.Kolye,saat vb. takılar bu tepkimeleri vermese de kulağıma taktığım gümüş veya altın olmayan her küpe kulaklarımda iltihaplanmaya ve yaralara yol açıyor.Birde şu ilk kulak deldirildiğinde takılan küpeler var ya onlar da alerji yapmayanlar arasında.Bunun dışında bijuteriden çeşit çeşit küpe alıyım takıyım gibi bir lüksüm olmuyor.Hep beğenip dayanamayıp alıyorum ama sonrası günlerce çektiğim acı ile sonlanıyor.Reaksiyonun başlaması maksimum 1 saat sürüyor.

Bu alerjiyi yaşayanlar varsa bir çözüm bulan var mı bu konuda kızlar paylaşırsanız çok sevinirim.Gümüş ve altın deyince seçenekler çok kısıtlı oluyor bijuteri tarzında çok güzel küpeler var oysa ki ...Bir ara oje sürsem değen kısımlara dedim ama ne kadar sağlıklı bilemedim iyice kötü olmasın bide...Sizlerden haber bekliyorum ...

Sevgiyle kalın...


1 yorum:

  1. Merhaba Alışveriş dedektifi,
    Aynı alerjiler doğuştan bende de mevcut.Küpelere şeffaf oje soyulan kadar çözüm.Sonra yine aynı acılı süreç:) En kesin çözüm alerji testi yaptırıp alerjilerin nedeni öğrenilip iğne tedavisi yaptırmak.Geçmiş olsun..
    Gül

    YanıtlaSil