9 Haziran 2012

İce Tea seni bırakıyorum

Evet itiraf ediyorum ben bir ice tea koliğim.Bu yazıyı yazarken son ice tea'mi yudumluyorum.Şişenin dibini gördüm.

Gün boyunca beni sürekli olarak elimde ice tea ile görebilirsiniz hem de light falan da değil.Bugün düşündüm ki yediklerime ne kadar dikkat etsem de gün boyunca o kadar çok ice tea tüketip o kadar çok şekerli sıvı alıyorum ki gram kilo vermemem normal.Bu yüzden bir karar aldım ve bırakıyorum.

Bırakma sebeplerimi tek tek inceledim;
-Kilo veremiyorum
-Suyu çok az tüketiyorum
-Sigaranın iğrenç tadını ice tea ile bastırıyorum.Büyük salaklık işte belki ice tea'yi kesersem sigarayı da bırakabilirim su ile tadı çooooook iğrenç.
-Bütçeme de zarar günde 1-2 şişe gidiyor bu durumda ayda maks. 189 min. 94,50 TL sadece buna gidiyor .Owww çokmuş....
-Sigarayı da bırakırsam 195 ila 292 TL arası buradan tutarım etti mi sana yaklaşık 500 TL .

Bundan sonra ice tea yerine su içmeye karar verdim.Deneyerek göreceğim bakalım kilo veremememe sebep olan şey şekerli içecek tüketimi mi ?Ayrıca gün içerisinde sıvı olarak sürekli bu içeceği tükettiğim için su da çok içmiyorum.İyi olacak iyi birçok şeye yarayacak bu durum.

Bu arada sigarayı bırakanlar neler yaptınız anlatın bakalım .Destek bekliyorum sizlerden :))

Gelişmeleri bildireceğim

Herkese iyi geceler ...

2 yorum:

  1. Ben de senin gibi bir ice tea koliğim ne yazık ki ve sigarayı bırakalı 3 hafta oldu. Ben sigaranın yanında sevdiğim ne varsa uzak durmaya çalışıyorum. İce teaden uzak duruyorum, kahveyi eskisi gibi çok içmiyorum ( günde rahat 3 tane türk kahvem vardır ) ve sigara içen arkadaşlarıma durumu anlattım onlardan uzak duruyorum, buluşmuyorum pek. Canım sigara istediğinde kiraz falan yiyorum mesela sağlıklı birşeyler de bünyeye girsin diye:) Öğlen aralarım eskiden çay kahve sigara üçlüsü ile doluyken artık o 1 saatlik sürede sapık gibi mağaza gezip alışveriş yapıyorum. Nasıl olsa sigaraya boşuna para vermeyeceğim artık diye. Bu arada canım istemedi mi sigara tabii ki istedi. O zamanlarda da nefsimi köreltmek adına itiraf etmeliyim 2 kere içtim sigara ama mide bulantısından başka birşeye yaramadı. Tiksindirdi iyi de oldu. Hadi bakalım darısı başına. Umarım sen de bırakabilirsin.

    Ben de beklerim...

    http://photoandfashion-diy.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ben sigara kullanmıyorum annem ve eşim sigara içiyordu nora terapi sigar bırakma merkezine götürdüm binbirtürlü iknayla.Bıraktılar satılır ikiside paket almıyorlar sadece tek tük arada sırada ortamda tekliflere istinaden 1 tane içiyorlar

    YanıtlaSil