24 Ağustos 2012

Garden Sale Başlıyor !!!!


Tasarım meraklılarının tasarım ürünlerini uygun fiyata alabilecekleri bir ortam yaratmak için gerçekleşecek olan Garden Sale,2 Eylül Pazar günü tasarımcılar ile tasarım severleri Küçükçiftlik Park'ta bir araya getiriyor.

Hem tasarımcılara hem de tasarım severlere bir fırsat sunacak olan Garden Sale,tekstil tasarımından takı tasarımına ,klasik-eski objelerden endüstriyel tasarım ürünlerine kadar farklı tasarım alanlarındaki tasarımcıları bir araya getirecek.Şu ana kadar Garden Sale etkinliğine katılımı kesinleşen isimler : Purely by Gamze Saraçoğlu, Hande Borağan, Duygu Cinislioğlu, Sedef Öztürk, Deniz Aktaş, Chloe Rufin, Asu Aksu, Özlem Kaya, Zeynep Rojda Güven, Hande Bilten, OYE bikini, kumm, Mai ve daha fazlası...

Garden Sale alışveriş deneyimini Küçükçiftlik Park'ın yemyeşil bahçesine taşıyor,Billie not on Holiday'in sokaklardan tanınan ezgileri ,Ceylan Ertem'in yeni albümünden şarkılar ,Radyo Babylon müzikleri ve daha birçok dj performansı eşliğinde ,çimler üzerinde sosyalleşerek yepyeni bir alışveriş deneyimini sunuyor.

Showhow -Küçükçiftlik Park ortaklığıyla gerçekleşecek olan ve katılımın ücretsiz olacağı Garden Sale ,Küçükçiftlik Park'ın bahçesinde 2 Eylül pazar günü 11:00 -23:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Kaçırmak istemeyeceğiniz bu şahane etkinlik için ajandalarınıza 2 Eylül'ü not almayı unutmayın  :))


Şimdi de biraz tasarımcılar hakkında bilgi alalım değil mi ? Öyle araştırmadan bilip öğrenmeden gitmek olmaz...


Asu Aksu
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Asu Aksu reklam, PR, televizyon ve eğlence sektöründe çeşitli departmanlarda çalıştı. Bir süre sonra ani bir kararla bütün kariyerini bırakarak İstanbul Moda Akademisi'nde eğitimine yeniden başladı.  2008 yılında İstanbul Moda Akademisi'nden mezun olan ve çeşitli projelerde, festivallerde, defilelerde yer alan Asu Aksu, 2011 yılında kendi adını taşıyan markasını yarattı.

Chloé Rufin
Chloé Rufin İstanbul’da yaşayan bir Fransız tasarımcı. Paris’teki ESMOD Moda Okulu’ndan Kostüm Tasarımı, Moda Dizayn ve Modelistlik Bölümü’nden üstün başarıyla mezun olduktan sonra, 2008’de, 22 yaşında İstanbul’a taşındı. İmaj danışmanı, kostüm tasarımcısı olarak çalışan Chloé Rufin, kendi imzasını taşıyan tasarımlarıyla günlük giyimden gece elbisesine uzanan lüks bir hazır giyim markası yarattı. Chloé Rufin ürünlerinin her parçası üstün kaliteli kumaşlar kullanılarak sınırlı sayıda, yurt içinde, elde üretilmektedir.

Deniz Altaş
Deniz Altaş, yetmiş yedi İlkbahar doğumludur. Lisede Resim, üniversitede Tiyatro eğitimi almıştır. Tiyatro, televizyon, sinema oyunculuğu yapmış; lâkin üç yıl önce oyunculuktan emekliye ayrılıp resim ve aksesuar tasarımına geri dönüş yapmıştır.
Ağırlıkla deri ve ahşap kullanarak tasarladığı kolye, broş, vb. aksesuarlarda sanatsal geçmişinden ve şahsi koleksiyonlarından faydalanır ve aksesuarlarının mutlaka doğru sahiplerine ulaşacağına inanır.

Handechi
Handechi; kafanıza takacak güzel şeyler…
Handechi’nin yaratıcısı Hande Borağan Moda Tasarımı eğitiminin ardından bebek ve çocuklar için kendi markasını yarattı ve 5 yıl süreyle tasarımlarını sattı. Kızının doğumuyla çalışmaya kısa bir süre ara verdi ve 2008 yılında Handechi markası ortaya çıktı. Handechi, tasarımlarında alışılmadık ve farklı malzemeleri bir araya getirerek, özellikle yurt dışında çok beğenilen saç aksesuarları yaratıyor. Ürünler tek tek elle yapılıyor. Handechi farklı olmak ve orijinal aksesuarlarla sıra dışı bir görünüm elde etmek, renkli bir ayrıcalık, kısacası kafanıza takacak güzel şeyler için sizlere güzel alternatifler sunuyor.

Mai
Mai 2006 yılında Mine Çavdar ve İclal Arcak tarafından kuruldu. Kurulduğundan bu yana Bread&Butter, Pure London gibi uluslararası fuarlarda ve şovlarda yer aldı. Çok kısa zamanda, Mai ürünleri Avrupa’da birçok butikte ve Selfridges gibi ünlü mağazalarda satılmaya başlandı. Mai; doğa, insan ve yaşamdaki özgünlükten ilham alarak, sade çizgisini, kalıp detaylar ve kupların oynanmasıyla ortaya çıkan mimari bir yaklaşımla yorumlamaktadır. Kumaş seçiminden giysiye dönüşme evresine kadar da bu bakış açısıyla yaklaşır. Tüm koleksiyonlar insanın tecrübe ve yeteneklerinin, yaşanan coğrafya ve kültürel gelişimin izlerini taşır. Tüm bunlardan yola çıkarak koleksiyonlarını hazırlayan Mai, yaşayan, günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilen, kalıcı, kendine has ve güncel giysiler yaratma çabasıyla hareket ediyor. Bu rafine ve özellikli tasarımlar dünyayı takip eden, zarif tarzıyla dikkat çeken modern kadınlara hitap ediyor.

kumm
2001 yılında İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nden mezun olan Meliha Babalık, 2005 yılında kendi atölyesi Mel Art Stüdyo’yu kurarak sergi ve tasarım projelerine devam ediyor. Cam heykeller, cam tablolar, kupon tasarımlar, kullanım objeleri…Ayrıca iç mekanlarda duvar panoları, ayırıcı paravanlar, kapı camları, aydınlatmalar, su duvarları gibi tasarımlar yaparak mekanlara derinlik ve estetik katacak renkli projeler gerçekleştiriyor. Birbirinden çeşitli ve renkli olan Kumm defterlerinin en önemli özelliği %100 doğal deri, %100 el yapımı, en arka sayfasında sanatçının imzası ve daha önemlisi her defterin kendine ait bir seri numarası olmasıdır…

Sorcha
Tasarım odaklı Sorcha by Sedef Öztürk, yeni bir akım doğurup bir ilki gerçekleştirmek istiyor: Tasarımcı ürünlerini daha ulaşılabilir kılmak, sınırsız model çeşidinin sınırlı üretimiyle herkesin eşsiz olduğunu vurgulamak. Sorcha Kadını zerafeti, asilliği, tutkularımızı, korkularımızı, cesareti ve cesaret edemediklerimizi temsil ediyor. Ne kadar değerli ve özel olduğunu görebilen her güçlü, cesur, tutkulu, yeniçağ kadını Sorcha Kadını’dır.

Duygu Cinislioğlu
1986 doğumlu genç tasarımcı, Gazi Üniversitesi El Sanatları Öğretmenliği Bölümü’nde eğitim aldı. Duygu Cinislioğlu üniversiteden mezun olduktan sonra hayallerini işe dönüştürmeye karar verdi. Modaya olan ilgisini aldığı çeşitli eğitimlerle pekiştiren tasarımcı kendini geliştirmeye yönelik eğitimlere katıldı. Duygu Cinislioğlu ilk olarak 2010 yılında modaduygusu adını verdiği kişisel tarzını, beğenilerini ve moda dünyasındaki haberleri paylaştığı blog’unu yayınladı. Kişisel blog’uyla yakaladığı başarısını kendi adını verdiği markasıyla devam ettirir. Duygu Cinislioğlu'nun 2010 yılında kurduğu Duygu Cinisli markası şehirli, sıra dışı ve cesur kadınların beğenisine sunulmuştur.




Zeynep Rojda Güven
Bir varmış bir yokmuş, Zeynep adında küçük bir kız İstanbul’da, Ağustos sıcağında bir aşk çocuğu olarak dünyaya gelmiş… Biraz ayaklanıp kalemi ilk eline aldığında duvarları, perdeleri, masa örtülerini boyamaya başlamış. Annesinin yaptığı hamurlarla, kurabiye heykellerle, kendi kendine kendi oyuncaklarını yapmış. Okula başlar başlamaz önce duvarları ardından sıra arkadaşını boyadığı için tekrar evin yolunu boylamış. Okulu da pek sevmemiş zaten. Sonra zaman içinde resim okumuş, heykel okumuş, seramik okumuş ama bir türlü büyüyememiş. Yağmurlu bir günde hayalleri ile birlikte yürüyorken bir tavşan deliği görmüş, içeri atlamış. Gece gündüz demeden çalışmış. Hayallerini oradan geçen sevdikleri veya işleri güçleri için resimler, kuklalar, oyuncaklar soran misafirler ile paylaşmaya başlamış.

Cadde No5
80'li yılların sonunda, tekstilin hammaddesi pamuğun yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden Adana ‘da 2500 m2 kapalı alanda hazır giyim üretimine ve ihracatına başlayan Çizgimteks, gelişen teknoloji ile değişen perakende satışında en özel hizmeti verebilmek ve hazır giyimde yepyeni deneyimler sunmak için Haziran 2012’de Cadde No 5 ile yola çıktı. Cadde No 5, seçkin tasarımcıların hazırladığı ve moda başkentlerinden özel olarak seçilen koleksiyonların bulunduğu online alışveriş sitesi olarak yeni nesil modanın adresi olma iddiasında!

PURELY BY GAMZE SARAÇOĞLU
Gamze Saraçoğlu, doğadan esinlenerek hazırladığı koleksiyonu Purely ile doğaya dokunuyor…
Gamze Saraçoğlu’nun klasik çizgisinden farklı olarak daha çok günlük kullanıma yönelik trikolar, t-shirt’ler, elbiselerin yer aldığı Purely koleksiyonunda küresel ısınmaya karşı polyester olmayan % 100 pamuk, naturel kumaşlar kullanıldı.  Purely tüm tasarım detayları ve kullanılan kumaşlarıyla neşeli, pozitif, rahat, spor-şık bir koleksiyon olarak konumlanıyor. Doğadan esinlenerek tasarlanan ve natürel kumaşlardan üretilen Purely koleksiyonuna uygun olarak renklerde tamamen saf, temiz ve natürel tonlar tercih ediliyor. Purely koleksiyonunda her yaştan insanın kullanabileceği modeller yer alıyor. Gece şık, gündüz spor olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanan Purely  koleksiyonu spor ve rahat giyilebilir olma özelliğinin yanında geceleri şıklığınızı tamamlayabilir özelliğe sahip. Logosunda kolları yapraktan oluşan bir çizgi karakter olan Süheyla doğayı o kadar çok seviyor ki kolları bir yaprağa dönüştüğü hissini uyandırıyor.


2 yorum:

  1. İstanbul' da oturanlar için kaçırılmayacak bi fırsat. Teşekkürler haber için!
    kyurdu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Harika bi bilgilendirme postu :) tenkuuu!

    YanıtlaSil