9 Ağustos 2012

Wedding Photos Inspiration

Düğünlerde önemli bir detaydır fotoğraf çekimi.Yıllar sonra bile bakıp o günü tüm detaylarıyla hatırlatacak bir  anı olarak kalacak en önemli kanıtlardır o fotoğraflar.Bu özel günde verilen pozlar da bir o kadar önemli elbette ki...

Fotoğrafçıların vitrininde duran akıl almaz fotoğrafları gördükçe yerimde duramıyorum.Yıllar sonra çocuklarına o fotoğrafları gösterebilecek misin? Hangi fotoğraflardan bahsettiğimi eminim hepiniz biliyorsunuz.Yok tutmuş parmağında oynatmış,üstüne oturmuş,damat at olmuş gelin deh demiş falan...Yahu olacak iş mi aklım almıyor.Hadi sen bilmiyordun o fotoğrafı çeken fotoğrafçının kafası mı iyiydi? Hani son zamanlarda çok sık kullanıyoruz ya '' Bu kafa neyin kafası?''.

Fotoğrafçı ile baş başa kaldığınızda anın da heyecanına kapılıp sonradan pişman olacağınız pozlar vermemek için çekim öncesinde düğünle ilgili tüm hazırlıklara gösterdiğiniz özeni bu fotoğraf çekimini planlamak için de göstermelisiniz.

Özel çekimler haricinde düğün sırasında ve hazırlıklar aşamasında çekilen fotoğraflar da bir o kadar önemli.Fotoğrafçınızın  daha önceki çalışmalarına bakarsanız size çıkacak sonuçlar hakkında elbette ipucu verir.Ancak siz yine de beğendiğiniz örnekleri gösterin derim ki en azından beklentinizin ne olduğunu bilsinler.

Ben stüdyoda çekilen fotoğraflar yerine açık havada veya farklı mekanlarda çekilen fotoğrafları daha çok beğeniyorum.Birde sephia fotoğraflar gerçekten romantik ve nostaljik bir hava katıyor.Bu da tercihlerim arasında elbette.

Kendime de bir köşede saklamak için ve sizlere de yardımcı olur düşüncesiyle bir ''Best Wedding Photos'' dosyası hazırladım.En azından ne istediğimizi bilelim değil mi?
















Fotoğraf Kaynakları :



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder