29 Ağustos 2012

Pırlanta Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Pırlanta alırken dikkat edilmesi gereken kuralların var olduğu gibi pırlanta alımından sonra uzun soluklu ve mükemmelliğini kaybetmemesi için yapılması gereken bakım teknikleri de vardır. Bu tekniklerin bilinmesi ve uygulanması dahilinde, sevgi ve aşk ile aldığınız pırlanta sonsuza kadar ışıltısını kaybetmeyecektir.

Pırlantanızı korumak için birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, evde uygulayabileceğiniz amonyaklı bakımdır. Bir miktar soğuk suya katacağınız ev tipi amonyak ile hazırlayacağınız bu karışımın içinde pırlantanızı 30 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu süreçten sonra, karışımın içinden çıkaracağınız pırlantayı yumuşak bir fırça ile temizledikten sonra tekrardan amonyaklı karışıma batırıp çıkarmanız ve ardından kağıt bir peçete ile durulamanız yeterli olacaktır.

İkinci öneri ise, ev içinde kullandığınız sıvı bir deterjanı köpürttükten sonra pırlantanızı yumuşak bir fırça yardımı ile fırçalamanız. Bu işlemin ardından sonra ılık bir su ile durulamanız yeterli olacaktır.

Ölçek hesabı ile oluşturacağınız karışım kullanarak ev içinde pırlanta bakımınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu karışım için 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 3 ölçek soğuk su yeterlidir. Pırlantanızı bu karışım içinde 30 dakika beklettikten sonra fırçalama işlemi uyguladıktan sonra yeniden suyun içinde durulayın ve kuruladıktan sonra temizlik işlemini bitirin.

Mücevherin bakımı kadar kullanım şeklinin önemini de mutlaka hatırlatmakta fayda var! mücevherinize zarar verecek işlerle uğraştığınız zamanlarda mutlaka onu üzerinizde taşımaktan kaçının. Pırlanta yüzük, pırlanta kolye ve pırlanta küpelerinize rahatça uygulayacağınız teknikler ile ömür boyu ışıldayan pırlantaya sahip olabilirsiniz.


1 yorum:

  1. merhaba:) bloğunuz güzelmiş izleyicinizim bende sizi bloğuma beklerim hoşçakalın:)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil