16 Mayıs 2012

Banyodaki Yardımcılarım

 Bakım köşesinin esas başlangıcı aslında bu konu olmalıydı.Temizlik ve bakım  banyoda başlayıp gün boyunca yardımcı gün boyunca devam etmiyor mu sonuçta.

Banyoda kullandığım malzemeleri zaman zaman değiştiriyor olsam da şuan ki güncel ürünlerim ve bu ürünler hakkındaki yorumlarıma bakalım bakalım...

 Şampuan: Şampuan olarak bu ara Dove kullanıyorum.Daha önce Dove'un saç bakım ürünlerini hiç denememiştim yalnızca sabununu kullandım birkaç defa.İlk şişeyi aldıktan sonra bu ikinci şişem yani gayet memnunum bu üründen.Bir kere kokusu çok şahane.Banyodan sonra saçınızı toplayıp akşam saatlerinde saçınızı açtığınızda bile buram buram şampuan kokan saçlar istiyorsanız Dove'u tavsiye edebilirim.Ayrıca saçlarımı hiç ağırlaştırmadı ve ayrıca saç kremi kullanmama da gerek kalmıyor.

Banyo kokusu: Aslında banyo kokusu  değil tabiki ama ben o amaçla kullanıyorum.Gratis'te özel olarak satılan bir ürün yanlış hatırlamıyorsam 2 TL'ye almıştım ama kampanyadaydı sanırım o zaman ,normal fiyatı da 4 civarında gibi kaldı aklımda.Üzerinde de yazdığı gibi yoğun bir okaliptüs kokusu veriyor ve banyo yaparken suyun aktığı yere bir miktar döktüğünüzde nefesinizi ve burnunuzu kolayca açıyor.Severek kullandığım bir ürün.

Body Peeling: Vücut peelingi olarak şuan da Vanilya club'dan çıkan Nuxe body peeling'i kullanıyorum.Daha önce Yves Rocher'in şeftali özlü olanını kullanıyordum.Bu ona göre biraz daha büyük tanecikleri olan bir ürün.Güzel bir ürün kokusu da fena değil ama kendim alıp kullanmam.

Yüz peelingi :Yüz peelingim de yine bir güzellik kutusundan çıkan deneme boyu Murad face scrub.Açıkçası içindeki tanecikleri bile pek hissetmiyorum ama bakım ve kalite olarak Dr. Murad güvendiğim bir marka olduğu için kullanıyorum.

Duş jeli: Normalde tabi ki Ralph duş jeli falan kullanmıyorum .Hatta son zamanlarda duş jeli de pek tercih ettiğim söylenemez onun yerine sabun kullanmayı daha sağlıklı buluyorum ancak bu aldığım parfüm setinden çıkan bir üründü ve parfümün etkisini arttırmak için etkili oluyordu.Parfüm bitince bu ürün de bitsin diye tüketmeye çalışıyorum.

Saç bakım maskesi : Saç bakımı konusunda Gliss'e güvenirim.Gerçekten üstün bakım yapan bir marka.Şampuan bölümünde de bahsettiğim gibi saç kremi kullanmıyorum ama haftada bir kez saç maskesinin saçların sağlıklı uzaması onarımı için gerekli olduğunu düşünüyorum.Bu ürün Ultimate Repair serisinin bir ürünü.3 kat keratin desteği ile saçın zayıflamış kısımlarının onarılmasına yardımcı oluyor.Genelde saç maskelerinin tüm saça uygulanması gerektiği söylenir ama ben saçlarım çok döküldüğü için sadece uç kısımlarına uyguluyorum.


Şimdi gelelim banyo sonrası bakım ürünlerine....Banyodan çıktık her şey bitti mi???Asla ....Biter mi hiç bitmez kremi de bitmez saçı da kokusu da...

Yüz temizleme jeli: Resimde gördüğünüz mavi pompalı şişe. Daha önce sizlere bu ürünü anlatmıştım zaten.Uriage Creme Lavante doktor tavsiyesiyle aldığım bir ürün.Cildim çok hassas olduğu için önerilen bu ürün hem yüz hem vücut için kullanılabilen ve bebeklere de kullandırılabilen bir ürün.500 ml'lik ve uzun süre dayanıyor fiyatı da 64 TL civarıydı yanlışım olmasın alalı çok zaman oldu.

Nemlendirici yüz kremi: Yine Uriage 'in Hyseac serisinden yine doktor tavsiyesi yeniden yapılandırıcı nemlendirici krem.Bittiği zaman oturup ağlayabilirim o derece yani...Çoook memnunum çoook...Özellikle cildimin kuruyan bölgelerine sürüyorum ki o bölgede sivilce dökülmeler olduğunda bölgeyi yenileyerek iyileştiriyor.Bu iki Uriage ürününü normalde de sabah akşam kullanıyorum.

Gözenek küçültücü: Pore minimizer'ım Clinique .Banyodan sonra kullandığımda çok rahatlatıyor ve gözenekleri sıkılaştırdığını cildimdeki pürüzsüzlük hissinden anlayabiliyorum.Bu ürünü sadece T bölgeme ve çeneme kullanıyorum o da banyo sonrasında.

Body Mist: Vazgeçemediğim body mist Victoria's Secret Bombshell.Şuan kullandığım içinde parıltıları olan versiyonu.Yakın zamanda parfümünü de almayı planlıyorum.Eskiden Vakko'nun Piu Piu isimli bir parfümü vardı bilmem hatırlarmısınız kokusu onunla birebir aynı.

Saç toniği: Bu ürünle de yine bir kozmetik kutusu sayesinde tanıştım.Tresan'ın kepekli saçlar için saç toniği.Sadece kepekli saçlar için değil kafa derisini rahtlatmak amaçlı da kullanılabilen bir banyo sonrası ürünü.Çok memnunum .

Sıvı saç kremi :Yine Gliss ailesinden bir ürün Oil Nutritive serisinin bir ürünü.Aslında saç kremi olarak değil de saçlarımı kuruttuktan sonra biraz nemlensin diyerek kullandığım bir ürün tek falsosu kokusu o yüzden evden hemen çıkacağım zamanlarda kullanmaktan sakındığım bir ürün.Bunun dışında saçı nemlendirme konusunda oldukça başarılı.

Bacak kremi:Ortada gördüğünüz tüp şeklindeki krem yine Gratis'in özel ürünlerinden bacaklara özel bir ürün.İçerdiği çam ağacı özleri sayesinde sürdükten birkaç dakika sonra bacaklarınızdaki kan dolaşımını arttırıyor ve bunu kolayca hissedebiliyorsunuz.Bu üründen çok memnunum hatta son kampanyasında 3 tane stok yaptım.Mutlaka denemelisiniz.

Vücut yağı:Sol arkada küçük bir çiçek sulama sprey kabı göreceksiniz işte o benim vücut yağım içerisinde Nivea'nın vücut yağı var :)) 2 şişe vücut yağını depolayabilen bu şişeyi Migros'tan 1,5 TL'ye almıştım.Bu şekilde kullanıyorum çünkü şişeden döktüğümde ayarı çok zor ve yağın büyük bir kısmı heba oluyor.Sprey olarak kullandığımda ise miktarı kolayca ayarlayabiliyorum.Bu şekilde kullanımı sizlere de öneririm.Bunun dışında ürüne gelicek olursak kokusu ve nemlendirme özelliği ile tercihim Nivea'dır.

2 yorum:

  1. wow! bir mentol nane okaliptüs delisi olarak şu banyo kokusuna bittim :) umarım bulabilirim.


    Nasıl GiyseM? Ne SürseM?

    YanıtlaSil
  2. Büyük ihtimalle bulursun canım geçici bir ürün olduğunu sanmıyorum ama mutlaka ısrarla sor çünkü kampanya olmasına rağmen mağaza çalışanları ürünü bilmiyordu:))

    YanıtlaSil