17 Mayıs 2012

Prenses pasta

Evet geçen hafta size twitter'da prenses pastadan bahsetmiştim.

Bizim küçük prensese annem ve ablam kolları sıvayıp kendisi gibi şeker mi şeker bir pasta yapmışlar.Fotoğrafta gördüğünüz hali kenarları temizlenmemiş hali tabii...Biter bitmez fotoğrafını çekip yolladılar dayanamayıp:))Annem gelir gelmez tarifini aldım bilgisayarın karşısına geçtim blogu açtım.

Yapması çok zevkli ve tüm küçük prensesler için çok ama çok mutlu edici bu pastayı sizlerle paylaşmasam olmazdı.Şimdi bakalım nasıl oluyormuş;

Malzemeler:

2 parça kekin her biri için ;
6 fincan şeker
6 fincan un
6 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
2-3 limon damlası

Keki ıslatmak için;
1 su bardağı su
4 tatlı kaşığı çilek reçeli

Krema için:

1 kilo süt
300 gr şeker
80 gr un
80 gram mısır nişastası
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (ve krem şantiyi yapmak için gerekli malzemeler)

NOT:Süt alerjisi olan çocuklar için pirinç sütü veya soya sütü kullanabilirsiniz.Krem şanti de koyulmayabilir.Biz o şekilde yaptık.



Yapılışı:

KEKLER

Şeker,yumurta ve sütü bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.Sonrasında sırayla vanilya  ve 2-3 limon damlası  ekleyip tekrar çırpıyoruz.6 fincan una kabartma tozunu ilave edip eleyerek karışıma ekliyoruz.Oluşturduğumuz karışımı önceden yağlayıp unladığımız kubbe şeklindeki bir kase veya kalıba döküyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.

Çıkan kekimiz prensesimizin eteğinin üst kısmı olacak.

Sonrasında yine aynı işlemleri tekrarlayarak yuvarlak bir kek kalıbında eteğin uç kısmını pişireceğiz.

Keklerimiz soğuyunca keklerin orta kısmını limonata bardağı ile çıkartıyoruz.(Buraya barbie bebeğimizi yerleştireceğiz.)

Tüm bunlar piştikten sonra eteğin üst kısmını 3'e,alt kısmını 2'ye bölüyoruz.

KEKİ ISLATMA


1 kasenin içinde 4 tatlı  kaşığı çilek reçeli ve 1 bardak suyu karıştırıyoruz.Bu karışım ile  kestiğimiz kek parçalarını fırça yardımı ile ıslatıyoruz . Burada önemli olan vıcık vıcık ıslanmaması.


KREMA

Öncelikle krem şantiyi hazırlıyoruz.

Sonra 3 yumurta sarısı ,şeker ve vanilya tozunu bir arada karıştırıp bu  karışıma süt ve sonrasında un ,mısır nişastası ve pembe şeker boyasını istediğiniz rengi elde edene kadar ekliyoruz.Bu karışım orta ısıdaki ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilecek.

Ilınınca içine 1 paket önceden hazırladığımız krem şantiyi ilave ediyoruz ve mikserle çırpıyoruz.

PRENSESİ OLUŞTURMA

Kekimizin ıslanmış katlarına kremamızı sürüp üst üste yerleştirdikten sonra keklerin üst kısımlarını da bu krema ile kaplıyoruz.

Diğer taraftan Barbie'nin belden aşağısını streç filme sarıp boşaltmış olduğumuz kek ortasına yerleştiriyoruz.Bel kısmını ise yine aynı kremayı krema torbası ile süsleyerek kapatıyoruz.

NOT:Kremayı sürerken prensesin eteklerinin kenarlarına 4 parça kesilmiş yağlı kağıt kullanırsanız sonrasında kağıtları kolayca çekip tabağın temiz kalmasını da kolaylaştırmış olursunuz.

1 yorum: