2 Temmuz 2012

Yılan 'dan korkmam diyenlere

Aksesuarlarda yılan modası aldı başını gidiyor.Son zamanlarda her yerde yılanlı yüzükler,bileklikler ve kolyeler var.Aslında çok sevdiğimiz bir hayvandan ziyade korktuğumuz bir hayvan olmasına rağmen nedense ayrı bir asilliği ve frapan bir duruşu var.

Çok tanrılı dinlerin hüküm sürdüğü zamanlardan kalan bir inanışa göre yılanların derisini değiştirmesi sebebiyle genç kaldığına ve insanların ölümsüzlüğünü çaldığına inanılırmış.Yılanların bulunduğu göl ve suların şifalı olduğunun düşünülmesi ise tıp ve eczacılık sembollerinde yılan figürünün kullanılmasına sebep olmuş.

Aynı zamanda yılan Aşağı Mısır'ın sembolü olarak antik Mısır'da da yer almış ve dönemin aksesuarları olarak başta ve kollarda kullanılmış.

Yılan trendinin hükmünü sürdüğü bu günleri göz önüne alarak beğendiğim yılanlı aksesuarları sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten çok hoş tasarımlar var ben de araştırdıkça ufkumu aydınlattım.Özellikle de kulaklarda kullanımı gayet şık görünüyor.

Sizce ?












2 yorum:

  1. Vestel Klima Servis olarak verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Çalışmalarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  2. Resimlere bakarken bile içim bir tuhaf oldu. Nerde kaldı üstümde taşımak =) Ama bilgilendirici bir yazı olmuş tesekkurler..

    http://koyukirmizikd.blogspot.com/

    YanıtlaSil