24 Temmuz 2012

Erkeğe Yakışmaz

Moda kişinin kendine yakışanı giymesidir diyoruz ya işte bazı şeyler erkeğe yakışmıyor bence.Genel olarak algı  mağazalarda ne popülerse,dev markalar ,tasarımcılar ne üretiyorsa modanın bu olduğudur ve bu başlı başına bir yanlış.Örneğin en güncel örneklerden biri tüm sosyal ağlarda bahsedilen tayt vakası .Tayt herkese yakışmaz .Bir kere bacakların,basenlerin kalçan çok düzgün olacak.Alt bölgesi geniş ve aşırı kilolu bir kişinin tayt giydiğini düşünün sırf moda diye.Bu bir moda değil moda katliamı olur.Modadan önce herkesin bir tarzı olmalı ve tarzına göre  kendi modasını yaratmalı diye düşünüyorum.Bir insan sadece moda diye bir şeyi giymemeli...

Gotik tarza sahip bir kişinin pudra elbise giyip çıktığını hayal edin.Olabilir mi?Yaşam tarzına uyar mı? Uymaz elbette.Aynı şekilde cinsiyetin de bu tarz üzerinde etkisi olduğunu düşünüyorum.Ancak belirtmek isterim ki bu tamamen benim görüşüm...

Şimdi diyeceksiniz ki kadınlar için boyfriend ürünler var ve yakışıyor ya da erkek gönleği kadına yakışıyor.Kadın vücudu estetik ve narin olduğu için yelpazeyi genişletmek mümkün.Bu tarz parçalarda kadın vücudu masumiyet arkasına gizlenmiş seksepaliteyi ortaya çıkarıyor.Buradaki önemli nokta kadının zaten masumiyet ve seksiliği kişiliğinde , vücudunda barındırıyor olması.

Erkeklere geldiğimizde ise etekler, neon ışıltılı kıyafet veya ayakkabılar ya da pembe bir pantolon erkek karakterinde yer almayan ,maskülen görünümden uzak farklı çağrışımlar yaratıyor.

Bir erkeğe yakışmayacağını düşündüğüm sezon trendlerini derledim topladım.Eğer sizlerde benimle aynı görüşteyseniz bu trendlerden uzak durun!!!















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder