9 Temmuz 2012

Parfüm hakkında bilgilenelim

Parfüm hepimizin hayatında önemli bir öğe.İnsanlarda koku hafızasının çok güçlü olduğunu biliyoruz.Duyduğumuz bir koku bizi alıp başka bir yere başka bir ana götürebilir mutlu olduğumuz veya hatırlamak istemediğimiz kötü anıları canlandırabilir.Sokakta yürürken burnunuza gelen bir koku bir arkadaşınızı hatırlamanıza veya bir yemeğin kokusu ailenizle mutlu bir akşam yemeğinin hatıralarınızda canlanmasına yol açabilir.Bunun sebebi beynin hipotalamus bölgesinde depolanan koku hafızamızdır.

Bu kadar önemli ve kişiliğimizi yansıtan, belki insanların aklında o koku ile yer edeceğimiz bir unsuru geçiştirmek yerine bu konuda daha iyi bilgi sahibi olmamız gerektiğini düşündüm.

Parfüm kelimesi latince anlamı dumanlı koku olan ''perfumum'' kelimesinden geliyor.Bugün şık şişeleri ile bildiğimiz parfümler bundan 5000 yıl kadar önce Mısırlılar tarafından bugünkünden çok daha ilkel şekilde meydana geldi.


PARFÜM SEÇERKEN

-Parfüm alırken bir başkasında beğenerek almayın.Çünkü parfümlerin kokuları cilt tipine göre değişiklik gösterir ve sizin vücudunuzda aynı kokuyu vermeyebilir.

-Parfümü şişeden koklayarak seçmeyin

-Aynı anda 3'ten fazla parfüm denemeyin.Eğer deneyecekseniz kahve koklayarak burnunuzu dinlendirdikten sonra deneyin.

-Parfümü temiz ve kuru cildinizde deneyin.

-Seçim işlemi için duyularımızın hassaslaştığı akşam saatlerini tercih edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder