21 Temmuz 2012

Kadınların yaprak dökümü TÜYLER !!!



Kadınlar birer çiçektir ya tüylerimiz de yapraklarımız .Ancak biz bu yaprak dökümünü gerçekten şiddetle istiyoruz değil mi? Kimimiz lazere ,kimimiz ağdaya ,kimimiz de iğneli epilasyona gidiyor.

Hepimiz forumlarda ,bloglarda bir öykü arıyoruz.Bunu düşünerek ve bu işlemlerin her birini ayrı ayrı deneyen biri olarak sizlere yardımcı olabilirim belki dedim.

LAZER EPİLASYON

Tüylerin azalmasına yardımcı faydalı bir seçenek lazer epilasyon.Şu an çoğu yerde bitene kadar gibi kampanyalar var ancak size tavsiyem bu şekilde kampanyalara kanmamanız, sebebini dezavantajları kısmında paylaşacağım ama lazer epilasyonda gerçekten üstün hizmet veren ,referanslı yerleri tercih etmeniz önemli.Kuaför,güzellik merkezi gibi yerler yerine sadece bu konuda hizmet veren ,uzmanlaşmış yerleri tercih etmelisiniz.

Diğer dikkat edilecek nokta ise makinin tipi .Etkili bir uygulama için alexanderite makine kullanan merkezleri tercih edin.IPL gibi makineler kıl köküne etki etmediği için kıllar bitmiyor.

AVANTAJLARI

Kısa sürede kalın ve siyah tüylerde büyük miktarda azalma sağlıyor.

DEZAVANTAJLARI

Açık renk tüyleri görmüyor.Açık renk dediğim tüyler tam olarak sarı olanlar değil bunu belirtmek isterim.Size göre siyah görünen ancak sert tüylere oranlara biraz daha açık tonda ve zayıf olanlardan bahsediyorum.

İlk sebepten ötürü hiçbir zaman tüyleriniz tamamı ile bitmiyor.

Yine üstteki iki sebepten ötürü bitene kadar gibi kampanyalar gerçekçi olmamakla birlikte bu tarz yerlerde uygulanan makinelerin yoğun kullanımı sonucu makineler eskiyor ve etkileri azalıyor.Belli bir süre sonra durumu farkedip tüylerinizde azalma görmezseniz tek yapabileceğiniz şey verdiğiniz paranın üzerine bir bardak soğuk su içmek olur.

Bronzlaşmış bir cilde lazer epilasyon uygulaması yapılamıyor.Bu yüzden yaz döneminden sonra cilt tonunuzun açılması için beklemek zorundasınız.

AĞDA

Kısa süreli ve acı seviyesi yüksek bir tercih.Kılların azalması konusunda bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.Yıllar ilerledikçe göreceğiniz azalma kişinin yaşının ilerlemesi ile oluşan tüy dökülmesi durumudur.Eğer annelerinizin bacaklarına bakacak olursanız sizinkinden daha az tüy olduğunu görürsünüz.

AVANTAJLARI

Yaz kış demeden uygulanabilir.

Kılları kökünden aldığı için 1-2 gün sonra çıkan sert tüyler hissetmezsiniz.

DEZAVANTAJLARI

Oldukça acılı ve ağrılı bir işlemdir.

Bazı bölgelerde zamanla sarkmaya sebep olur.

Hassas ciltlerde aşırı kızarıklık ve iltihaplanmaya sebep olur.Bu durum yüzünden bacaklar pürüzsüz olsa dahi etek giyip dışarıya çıkma lüksünüz yoktur.

Tüyleri bitirmez.

İĞNELİ EPİLASYON

Mevcut işlemlerin en etkilisi iğneli epilasyondur.Uzun saatler harcanması sebebi ile tüylerin tamamen bitmesi uzun vakitler alsa da kesin çözümdür.Fiyat olarak lazer epilasyondan ucuz ağdadan pahalıdır.Konusunda uzman kişilerce yapılmalı çünkü iz kalma riski olan bir uygulamadır.

AVANTAJLARI

Tüyleri açık-koyu, sert-ince ayırt etmeden tamamen bitirir.

Fiyat olarak uygun .Genelde dakika başı 1-2 TL arası bir ücreti olur.

Yılın her zamanında yapılabilir.Bronzlaşmış cilde uygulanabilir.Tek dikkat edilecek nokta kabuklar düşmeden güneşlenmemek .

Her uygulama kişiye özel iğnelerle yapıldığı için hijyeniktir.

DEZAVANTAJLARI

Her ne kadar her mevsim yapılabilse de uygulamadan sonra küçük kabuklanmalar oluşabileceği için görünen bölgeleri kış aylarında yaptırmak gerekir.

Acı seviyesi kıl kalınlığına göre artış gösterebilir ancak bu acı ilk 3-4 dakikadan sonra hissedilmemektedir.

Uygulama süresi 1-2 saat gibi uzun zaman dilimleri gerektirir.







4 yorum:

  1. birşey oracağım canım iğneli epilasyonda lazer gibi tüyleri kurutuyormu yoksa ağda gibi mi..yani tekrar çıkıyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım iğneli epilasyonda düzenli seanslar sonunda bir daha ömrün boyunca çıkmaz tüyler.Seans aralarında kıl kökü tamamen ölene kadar bir kısmı çıkıyor ancak sonrasında bebek cildi gibi pürüzsüz oluyor tekrarlama gibi bir durum yok ama açıkçası lazerde 1-2 sene sonra ufak ufak yeniden çıkışlar olabiliyor.Yani en etkili çözüm iğneli epilasyondur.

      Sil
  2. Ya bak şimdi hayal kırıklığı yaşıyorum bende alexanderite makine ile genital bölgeye epilasyon yaptırmayı düşüniyordum ama kıllar koyu renk değil yani senin bahsetiğin gibi:( ağda da dediğin gibi hem acılı hem belli bir yaşatan sonra sarkma yapıyor. Acaba iğneli epilasyon olurmu o bölgeye ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım oluyor canım ama emin değilim bir merkezle görüş istersen ben de gidince sorarım senin için

      Sil