9 Temmuz 2012

Düğün günü için unutulmaması gereken 10 önemli detay


Herkese merhabalar :)

Uzun süre önce bahsetmiştim sizlere erkek arkadaşımın abisi 7 Temmuz'da evleniyordu.Düğün gerçekten çok güzeldi.Bu zamana kadar gördüğüm en güzel düğün oldu diyebilirim.Bir sürü de tecrübe edindik.Tabi insan yaşadıkça öğreniyor ya bizim içinde çok öğretici bir gün oldu bu :)

Sonuç olarak bu yazıyı yazmaya karar verdim.Düğün gününde telaşe büyük olduğu için ufak detaylar olduğu için heyecandan unutulabilen şeyler olabiliyor.Bu düğünde o kadar ince detaylarla karşılaştım ki sizlere de bunları size bir başlık altında yazayım ,sizler de düğün günü gelip çattığında etrafınızdakilere bu hatırlatmaları yaparak günün stresini biraz olsun azaltın :))

1-Güne olabildiğince erken başlayın.
  Bu madde hem gelin için hem de aileler için çok önemli diyebilirim.Normal bir günde geçmek bilmeyen saatler bu gibi önemli günlerde yetmiyor.O yüzden özellikle kuaför işinizi ne kadar erken hallederseniz işlerinizi o kadar rahatlatabilirsiniz.Malum kuaförden sonra fotoğraf,kız alma seansları var sinir stres hat safhada oluyor.

2-Yol gösterici /Düğün organizatörü
 Düğün için sahneye çıkarken önünüzde veya yanınızda mutlaka size yol gösteren bir kişi olsun.İnsan o heyecanla nereye gideceğim,nerede duracağım ,şimdi ne yapmalıyım gibi sorularla panik oluyor.

3-Yemek
 Gün gelip çatınca yemek yemek aklınızın ucundan bile geçmeyecek.Tabi o yorgunluk üstüne bir de alkol alınacaksa gerçekten çekilmez hale geliyor,açlık insanın başına vuruyor.Düğünden önce mutlaka hatırlatmaları yapın ki bir kişi düğün yemeğinden size birer tabak hazırlatsın 1-2 dakika  olsa da oturup bir şeyler yiyebilin aç kalmayın.

4-Pistte kalabalık yaratmak
 Eğer düğününüzde pist boş kalmasın herkes dans etsin,eğlensin istiyorsanız gelin ve damat olarak pistte yerinizi alacaksınız.Siz orada olursanız herkes sizinle dans etmek ve sizi yalnız bırakmamak için sahneye gelecektir.Boş veya kalabalığı az gördüğünüz anda hemen piste doğru yaklaşın :))

5-Açık havada soğuk olursa
 Eğer açık havada düğün yapacaksanız havanın serin olması ihtimalini de düşüneceksiniz.Davetlilerin üşüyüp erken kalkmasını istemiyorsanız davetliler için mutlaka düğünden önce kişi sayısı kadar şal hazırlatın ki kimsecikler kaçmasın ...

6-Topuklu ayakkabı çilesi
  Nikah kıyıldı davetliler öpüldü geldik eğlence ,dans faslına.Büyün gün ayakta yüksek topukluların çektirdiği işkence sonrası biraz rahatlamaya ihtiyaç var.Mutlaka babet,terlik gibi rahat bir ayakkabı bulundurun ki acınızı biraz olsun dindirsin.

7-Gelin çiçeği
 Gelin çiçeğini mutlaka 2 adet yaptırın ki birisi atılırken diğeri size hatıra olarak kalsın :))

8-Balayı
  Düğünden önce balayınızı planlarken arada birkaç gün bırakmak size daha güzel bir balayı geçirmeyi garantileyecektir. Büyük bir yorgunluğun ardından hemen balayına çıkıp ilk 1-2 günü yorgun,baş ağrılarıyla lüks bir otelde uyuyarak geçireceğinize paranıza yazık etmeyin dinlenin ve öyle çıkın.Uyumak için servet ödemeyin...

9-Takılar
  Takıları mutlaka bir büyüğe emanet edin ve düğün gecesi yeni eve götürmeye kalkmayın.Mümkünse bir süre  ailelerde dursun.Yeni evli çiftlerin evleri hırsızlar açısından ne kadar hedef tahtası halindedir değil mi?

10-Küçük gereçler
 Düğünden önce evi eşyalarınızı yerleştirdiniz ,düğünden sonra eve gidip yattınız ve sabah oldu.Kahvaltıya ailelere gidilecek vs. işte o an daha önceden aklınızın ucundan geçmeyen şeylerin yokluğunu hissettiğiniz andır.Bir toka ,bir çakmak,ağrı kesici  arar ama bulamazsınız.Bu yüzden ertesi gün için giyeceklerinizi kullanacağınız eşyaları da düşünüp önceden hazırlığınızı yapmalısınız.


1 yorum:

  1. Sen saydıkça gittiğim düğünler gözümün önüne geldi. Bu detaylar çok önemli yoksa düğün sahipleri için çok zor bir gün olabiliyor düğünler =)

    http://koyukirmizikd.blogspot.com/

    YanıtlaSil