7 Eylül 2013

Sigarayı Bıraktım Misler Gibi Kokuyorum


Bugün tam 60 gün olmuş. Kendimi kutluyorum darısı devam edenlerin başına.

Ben bırakırken çok zorlanmadım hatta bu kadar kolay olmasına bende şaşırdım diyebilirim çünkü son 1-2 yıldır günde 1-1,5 paketi gördüğüm günler oluyordu. İçerken bile bunu birisine söylemek rahatsızlık vericiydi 10 içen 5 der zaten 1 paket içen 10-15, bayanların yaşı gibi hep azdır o sigara sayısı.

1 günde bıraktım. Sabah kalktım 1 sigara yaktım ve tamam dedim bu son. Kalktım paketi çöpe attım ve bu sayfayı kapattım. Kolay bıraktım diyorum ama bu 4. denemem. Diğer denemelerde hep pes etttim 21 günden uzun süren olmamıştı hatta inda da yanlış hatırlamıyorsam azaltma yöntemini denemiştim.

Neler değişiyor peki biraz da onlardan bahsedeyim. Bizlerin en can alıcı korkusu kilo almak. Açıkçası çok uzun bir süre sadece kilo alma korkusunu bahane ettim kendime oeki gerçek ne? Bıraktığımdan beri 2 kilo ben hiç bir ekstra çaba harcamadan gitti. Çünkü artık sigaranın yanında birşeyler içmek için ekstra kalori almıyorum, bol bol su içiyorum, ağzımdaki tadı geçirmek için birşeyler atıştıriyormuşum bunu farkettim artık o tarz ekstra şeyleri canım istemiyor. İlk birkaç gün metabolizma yavaşlayınca biraz panik oluyor insan ama devam edin 2 haftanızda bol su ile düzene giriyorsunuz. 
Akşamları en çok sigara içtiğim zamanlardı bu yüzden ilk iki hafta tv ya da bilgisayar karşısında vakit geçirmek yetine açık havada yürüyüş yapmayı tercih ettim bu da oldukça faydalı oldu diyebilirim.

Bu arada yemeklerin tatları daha da güzel olmadı yani ben bir farklılık hissetmedim. Hiç bir yemeği off ne güzelmiş aslında tadı bur tabak saha alayım diye övmedim. Aksine mesela ice tea'nin ve kolanın tadı eskisi kadar güzel gelmiyor.

Bu arada sigarayı bırakırken Anadolu Hastahanesinin aşağıdaki programını kullandım. Kendim gün saymıyorum çünkü buileride ben şu kadar gün bıraktım sigarayı diyeceğim birşey değil, sina erecek bir dönem değil. Kendinizi ömür biyu hiç içmeyecek miyim baskısına dasokmayın sadece her sabah o gün sigara içmemeyi tercih edin.

Umarım bırakmak zorunda kalmaz kendi isteğinizle geç olmadan bırakırsınız.





1 yorum:

  1. Sizi en içten dileklerimle tebrik ederim. Darısı İnşAllah en kısa zamanda başıma.

    Ben geçen hafta bırkmayı denedim. (1561145 denemem diyebilirim =) ) anladım ki oruçlu gibi oluyorum. Sanki kafamda boşluk oluşuyor. Konsantre olayı iyice zayıflıyor. Açıkçası çok kolay olmayacak ama tez zamanda olacak. Hafta sonu çalışmadığım gün deneyeceğim en zor geçen 48 saati çalışmadığım o 2 gün içerisinde atlatmayı deneyeceğim.

    Yazınız bir motivasyon oldu benim için. Teşekkürler.

    YanıtlaSil