29 Ocak 2011

Simay Bülbül 2011-2012 Kış Koleksiyonu


                 
Simay Bülbül 2011-2012 Kış Koleksiyonu
“Zema’nın Seslenişi”
Simay Bülbül, İstanbul Fashion Week 2011 kapsamındaki defilesinde, “Zema’nın Seslenişi” adlı koleksiyonuyla, yok olmaya direnen kabile kadınlarını konu alıyor.
İstanbul Fashion Week 2011 kapsamındaki Simay Bülbül defilesi, İTKİB’in organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenleniyor.  
Hakiki Türk derisinin yurt içi ve yurt dışında imajını güçlendirmek ve tanıtımını yapmak amacıyla çalışmalarına devam eden Deri Tanıtım Grubu (DTG) ile ünlü marka ve tasarımcıların ürünlerini üyelerine ayrıcalıklarla sunan, alışverişin yeni yolu trendyol.com, Simay Bülbül’ün “Zema’nın Seslenişi” adlı defilesine ana sponsor olarak destek veriyorlar.  
04 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşecek defilede Simay Bülbül, yine farklı bir temayla tasarımlarını sunuyor. “Zema’nın Seslenişi” adlı koleksiyon, ilkel kültürlerin özlerini korumaya çalışan ve yeni dünya düzenine direnen kabile kadınlarından esinlenmiş. Koleksiyon, köklerinin yitip gitmesine direnen mücadeleci kadına ve inançlarına atfediliyor. Simay Bülbül’ün tasarımlarında temayı, özel kesimli deriler, işlemeler, baskılar vurguluyor. Bu koleksiyonda süet, şifon, ipek, dantel ve tüle ilk defa kürk ve trikolar eklenmiş. 30 parçadan oluşan koleksiyon, yerel kültürlerin doğayla bütünleşen çıplaklığının kadın bedenine verdiği gücü yansıtan cesur takılarla destekleniyor.

Simay Bülbül koleksiyonla ilgili, “Zema’nın Seslenişi’nde yitip gidene bir ağıt tutturan, elinde kalan için direnen amansız kadını anlatmak istedim. Mücadeleci kabile kadınlarından esinlendim. Geçmişlerine sahip çıkan kadınları anlatırken tüm detaylarda geçmişi geleceğe taşımak istedim. Çok farklı malzemeleri, cesur saçlarla ve özel tasarlanmış takılarla birlikte kullandım. Heyecan verici bir koleksiyon olduğunu düşünüyorum” diyor.

Simay Bülbül, İstanbul Fashion Week 2011 kapsamındaki defilesi adına, kültürel varlıkları koruma ve yaşatma konusunda faaliyet gösteren Europa Nostra Türkiye’ye bağışta bulunarak, bir anlamda geçmişin korunmasına yönelik de bir adım atmış olacak.
Defilenin sponsorları arasında, MAC, Yeşil Kundura, defileye özel tasarımlarıyla Penti çorap da yer alıyor. Koleksiyon fotoğrafları ise Mehmet Turgut tarafından çekiliyor.


         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder