29 Kasım 2013

Ceylan İnsel'in El Yapımı Şans T-shirtleri

Yılbaşına girerken siz de benim gibi planlar yapar dilekler diler misiniz? Ben daha bu senenin planını yapmadım daha wish list hazırlayacağım çok işim var:) 

Yeni senenin bolluk bereket şans getirmesi için kırmızı iç çamaşıırı uğurdur derler peki ya bu güzel t-shirtleri tüm yıl boyunca giymeye ne dersiniz? Ben filli olandan mutlaka istiyorum:)






Bu güzel el yapımı t-shirtler Ceylan İnsel yeni yıl için hazırladığı özel “bereket” koleksiyonuyla, farklı kültürlerin inanışlarını ve bu kültürlerin bereketi temsil eden mitolojik sembollerinin mistik esintilerini günümüze taşıyor.

Hinduizm’ de üç Tanrı’ nın birliğini sembolize eden, tüm evrenin özünü yansıttığına inanılan ve sözcüklerin en kutsalı sayılan Om hecesi; Ceylan İnsel’ in t-shirtlerinde vücut bulurken, Yunan mitolojisinin en güçlü ve en önemli tanrısı Zeus’ u, çocukken beslediğine inanılan Amalthea keçisinin boynuzunu tasvir eden Cornucopia; bir boynuz biçiminden taşan meyvelerle resmediliyor.

Çin mitolojisindeki, sahibine şans getiren ve kötü talihten uzak tutan “Çağıran Kedi” Maneki Neko; Anadolu’ dan Hindistan’ a dek uzanan ve bu geniş coğrafyada kötülüklerden koruduğuna dair etkisine inanılan Fatima’ nın Eli; Antik çağlardan Osmanlıya dek bereketine inanılan Nar; başarı, güç ve dayanıklılığın sembolü Fil ve Türk etnik – kültürel geleneğinde, “yaradılış” nedeninin başlıca motiflerinden, doğanın insanlarla bağını sembolize eden Ağaç gibi diğer semboller de, Ceylan İnsel’ in sanatsal yorumuyla t-shirtlere yansıyor.

Yeni yılda size şans, para, bolluk getiren el yapımı t-shirtlerle 2014' e şanslı girmeye ne dersiniz?

Ürünlere göz atmak veya satın almak isterseniz http://www.atolye26.com adresinde bulabilirsiniz.

1 yorum:

  1. yeni yıl bütün güzellikleri de beraberinde getirsin..bol şans.. güzel tasarımlar..

    YanıtlaSil