13 Ekim 2013

Watsons Bayram Hüsranı

Malum bayram indirimleri heryerde aldı başını gidiyor. Kozmetik ile ilgili Gratis ve  Watsons indirimini duyunca yakınımda olduğu için Watsons'a gittim. L'oreal Lumi aydınlatıcı almak istediğim bir üründü hazır indirim varken gidip alıyım dedim. Neyse mağazaya gitmeden önce Watsons twitter sayfasından aşağıdaki görselde yazan yüzde elli indirimi görmüştüm. Mağazaya gittiğimde L'oreal standında yazan indirim oranı ise yüzde kırktı. Ürünün fiyat etiketinde yazan fiyat ise 31,99 TL idi. Peki ben bu ürün için bu büyük bayram indiriminde ne kadar ödedim dersiniz? İyi ihtimalle 31,99 üzerinden yüzde elli kötü ihtimallede yine 31,99 üzerinden yüzde kırk diyorsunuz değil mi? O zaman yanıldığınızı üzülerek söyleyeceğim. Ödediğim fiyat 24 TL. Yani etiket fiyatı üzerinden %25 indirim. Konu ile ilgili mağaza yetkililerinin bana yaptıı açıklama ise liste fiyatının zaten indirimli olduğu ve yaptıkları indirim ile birlikte toplamda %50 indirim yaptıkları yönündeydi. Ürünün tam fiyatı 40 TL imiş. Bu açıklama da mantıklı değildi çünkü ben 20 TL değil 24 TL ödemiştim. Mağaza yetkilisi ise bana bunlardan sonra neresini anlamadığım konusunda mağaza içerisinde ters bir tavırla çıkıştı. Durumu Watsons'a bildirdiğimde de cevap farklı olmadı twitter hesaplarından bana yaptıkları açıklama hala iki indirimin yüzde elliye denk geldiği yönünde, üstüne üstlük yaşananlardan dolayı özür dilemek yerine anlayışınız için teşekkür ederiz dediler. Fişimde bile yüzde kırk bayram indirimi yazıyor,  fazla ödeme yaptım, mağazada insanların içerisinde haksız yere laf işittim en azından bir özür dilemek bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.

Aynı şekilde birkaç kişinin daha problem yaşadığını duyunca ve gelen cevap bu kadar ilgisiz olunca sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım bu tavırlarını düzeltir ve bundan sonraki kampanyalarını daha başarılı ve planlı, hazırlıklı bir şekilde gerşekleştirirler. 


2 yorum:

  1. İlk gün indirim oranları %40 tı ama sonraki gün gratisin %50 indirim yaptıklarını görünce onların da aynısını yapmalarına ne demeli?

    YanıtlaSil
  2. çoğu fiyat sanki bayram indiriminden önce daha ucuzdu belki bana öyle geldi bilemedim :(

    YanıtlaSil